Sportovci klikovali za fair play. Apelují tak na vládu, aby uvolnili sportování veřejnosti

501

Klik za fair play. Tak se nazývá iniciativa, která vznikla na základě nesouhlasu s provedenými opatřeními ve sportovním sektoru. Podle tohoto apelu na českou vládu je znemožněna drtivá většina sportovních aktivit, a to nejen rekreačních, ale rovněž výkonnostních a vrcholových.

K akci se tak připojují sportovci i nesportovci napříč nejrůznějšími odvětvími. Jak? Nejprve během výzvy, která se uskutečnila mezi 18. a 20. prosincem. Kdo chtěl Klik za fair play podpořit, udělal minimálně jeden klik. A ideálně se u toho nechal vyfotit nebo natočit. Sociální sítě tak zaplavila videa s hashtagem #klikzafairplay.

To by ale samo o sobě nestačilo. Na webu www.klikzafairplay.cz se kliky na podporu sportovišť sčítaly a lidé zde mohou on-line podepsat petici této iniciativy. Veřejnost může také celý projekt podpořit finančně na portálu HITHIT.

Ani přerovští sportovci v tomto nezůstali pozadu. Vidět byla například videa prezentována Fitness AVE, kde klikují jeho představitelé i zákazníci. Také hokejoví Zubři natočili nespočet videí a ukázali, že situace ve sportu a společnosti jim není lhostejná.

Do klikovací výzvy se zapojilo přes 1400 sportovišť a 17 000 lidí. Naklikovalo se téměř 600 000 kliků. Iniciativa Klik za fair play tak pokračuje dál, prý dokud se sportoviště neotevřou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here