Síť správních evidencí města funguje přes Centrální místo služeb

1129

Síť správních evidencí města Přerova od konce března funguje přes Centrální místo služeb. Data s údaji například k občanským a řidičským průkazům nebo pasům jsou tak lépe zabezpečena a jednotlivé orgány státní správy se k nim rychleji dostanou. Přerovskému magistrátu se podařilo dokončit přepojení na nový systém jako jednomu z prvních v České republice.

Na přepojení sítě správních evidencí pracovalo oddělení informačních a komunikačních služeb přerovského magistrátu přibližně rok. „Podařilo se nám ve spolupráci s dalšími institucemi jako je Ministerstvo vnitra nebo Policie České republiky převést evidenčně-správní agendy do tzv. Centrálního místa služeb, které zřídilo Ministerstvo vnitra jako garant projektu elektronizace státní správy. Bude to mít vliv na zrychlení přepážkových evidenčně-správních agend jako jsou řidičské a občanské průkazy, pasy, registrace vozidel. Výrazně se zvýší bezpečnost při nakládání s osobními daty našich klientů. Zároveň se celý proces od přepážky po centrum sdílených služeb zrychlí, budeme tak schopni odbavit i o něco více klientů,“ popsal vedoucí Odboru vnitřní správy přerovského magistrátu Petr Karola.

Přerovský magistrát patřím k prvním úřadům v České republice, který změnu dokončil. „Co se týká rychlosti s jakou jsme byli schopni se připojit na Centrální místo služeb, které po nás chtělo Ministerstvo vnitra, tak rozhodně mezi městy v České republice jsme mezi prvními třemi, jestli nejsme úplně nejrychlejší. Kolegové z magistrátu tomu věnovali velkou pozornost a připojení přes policii zařídili velmi rychle,“ sdělil tajemník magistrátu Petr Mlčoch.

„Pro nás je eGovernment, tedy elektronizace státní správy prioritou ve které budeme pokračovat, doufám, že se nám v tom bude i nadále dařit,“ doplnil přerovský primátor Petr Měřínský.

Pro úředníky přepojení přes Centrální místo služeb neznamená žádnou změnu v ovládání systému. Pro občany je výhodou zrychlení a větší bezpečnost. Centrální místo služeb je součástí projektu Ministerstva vnitra, jehož cílem je redukce byrokracie ve vztahu občanů a firem k veřejné správě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here