Železný muž Jaroslav Hýzl chce posedmé na Havaj. Cesta vede přes Estonsko, zastavil se i v Hulíně

1212

Sezona triatlonů je v plném proudu. Letos jsme sice přišli o šestý ročník přerovského Mamutmana vzhledem k rozsáhlým opravám okolních komunikací v květnu, nechybí ale závody v blízkém okolí. V Hulíně se v sobotu 20. června konal výborně obsazený závod – Hulmen.

Šestnáctého ročníku krátkého triatlonu složeného z 500 metrů plavání, 30 kilometrů na kole a 6 300 metrů dlouhého běhu se zúčastnilo 170 závodníků. Nechyběl ani přerovský ironman Jaroslav Hýzl, který Hulmena pojal jako přípravu na další kvalifikační závod na mistrovství světa v dlouhém triatlonu na Havaji.

Na začátku července v rakouském Klagenfurtu se Hýzlovi mezi kvarteto postupujících v kategorii 50+ proklouznout nepodařilo. V Hulíně se proto chtěl správně naladit na další klíčový závod, to se ale úplně nepovedlo. Celkový čas 1:31:54, 42. místo celkově a druhé ve své veteránské kategorii přerovského triatleta nepotěšily.

To důležité ale Jaroslava Hýzla čeká 3. srpna. Cesta na vysněný Havaj a nejtěžší závod světa vede přes estonský Tallin. Také zde musí Přerovan skončit v elitní čtyřce kategorie nad 50 let.

Pokud se Jaroslavu Hýzlovi v Tallinu podaří kvalifikovat, čekal by ho v říjnu havajský Ironman číslo sedm. Na mistrovství světa by pak chtěl zaběhnout v padesáti letech solidní umístění ve své kategorii.

„Je to můj cíl, je to můj sen, ale ta cesta k němu je momentálně natolik obtížná a trnitá, že možná o to víc budu spokojenější, pokud to dotáhnu do vítězného konce.“

jaroslav hýzl

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here