Kůň Indigo

1510

Lubomír Brabec, český kytarový virtuóz, daroval před 20 lety přerovské zemědělské škole hříbě. Za symbolickou jednu korunu získal zdejší jezdecký oddíl prvního koně. Brabec chtěl tímto gestem pomoci škole, která se vzpamatovávala z následků povodní a stavěla nové stáje.

„Dnes je to zase hezký, po dvaceti letech opět tady, vidět Indiga, jak se má dobře. Já myslím, že se dostal do výborných rukou, že se má fajn. Je mezi lidmi, kteří ho mají rádi. Já jsem se staral o jeho matku 25 let. Když se narodil Indigo, hledal jsme pro něho nový domov. A to se mi podařilo,“ řekl Brabec.

„Kůň má dobré povahové vlastnosti. Prošel výcvikem, trénují s ním naši žáci a patří mezi oblíbené koně. Indiga jsme dostali, když měl devět měsíců. U slavnostního předání byla v roce 1999 také herečka Taťjana Medvecká,“doplnil Radovan Rašťák, ředitel SŠZe Přerov.

Hnědák Indigo má na svém kontě hned několik úspěchů z parkurových závodů. Ty nejbližší jsou o nadcházejícím víkendu, kdy se v areálu Střední školy zemědělské v Přerově koná 21. ročník Ceny města Přerova.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here