Silnici v ulicích Kozlovská a Pod Valy čeká v létě rekonstrukce

1819

Opravy za více než 3 miliony korun se letos v létě dočká silnice v ulicích Kozlovská a Pod Valy, konkrétně dlouhá zatáčka od křižovatky se Šrobárovou ulicí po retardér u lávky u loděnice. Důvodem rekonstrukce je špatný stav vozovky, s opravou budou spojena i dopravní omezení.

Silnice by po dobu opravy měla být většinou alespoň v jednom směru průjezdná, s úplnou uzavírkou se počítá pouze při pokládání asfaltu, případně při vyznačování jízdních pruhů a parkovacích míst. Vytížená vozovka je aktuálně ve velmi špatném technickém stavu. „Jedná se o celkovou rekonstrukci povrchu silnice, předpokládaná cena je 3,3 milionu korun,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Jedná se o přibližně 260 metrů silnice o šířce 7,5 až 13 metrů Opravovat se bude od lávky u loděnice až po křižovatku s ulicí Šrobárova. Počítáme s tím, že opravy začnou před letními prázdninami,“ doplnila Lenka Chalupová, tisková mluvčí Magistrátu města Přerova.

„Jednu z akcí, kterou máme v letošním roce realizovat je oprava komunikace ulice Pod Valy – Kozlovská. Je to komunikace, která je ve velmi špatném technickém stavu, jsou tam propady a to nejen po překopech po inženýrských sítích, ale i místní lokální propady. Celá oprava spočívá v tom, že stávající povrch, který je tvořen asfaltem se odfrézuje a bude nahrazen novým povrchem z asfaltobetonu. Protože je ulice Kozlovská velice dopravně vytížená, že bysme mohli odfrézování současného povrchu řešit na poloviny s tím, že každopádně dojde k uzavírce této ulice na jeden až dva dny z důvodu pokladu nového živičného povrchu,“ vysvětlil Zdeněk Dostál, vedoucí Oddělení investic přerovského magistrátu.

Rada města v minulém týdnu schválila vyhlášení výběrového řízení, po ukončení řízení bude uzavřena smlouva se zhotovitelem a poté proběhnout jednání o způsobu provedení stavby. Kolmá i podélná parkovací stání v ulicích i po opravě zůstanou ve stávajícím počtu i podobě, s komplikacemi s parkováním musí ale řidiči počítat v průběhu samotné rekonstrukce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here