Přerov se letos do soutěže Do práce na kole nezapojí, lidé se mohou hlásit pod jiné město

1716

Prvního března byla spuštěna registrace do 8. ročníku soutěže Do práce na kole, město Přerov se letos účastnit nebude. Cyklisté ale mají možnost přihlásit se pod jiné město, registrovat se mohou individuálně nebo ve dvou až pěti členných týmech. V minulém roce se této akce účastnilo v Přerově téměř 300 cyklistů.

Soutěž Do práce na kole patřila v Přerově k tradičním jarním cyklistickým akcím, letos se do ní ale město Přerov zapojovat nebude, ti kteří se jí chtějí účastnit se mohou registrovat pod jiné město. „V letošním roce se město Přerov nezapojí do akce Do práce na kole, protože požadavky organizátorů jsou podstatně vyšší než v loňském roce a to jak z hlediska účastnického poplatku nebo obecně finanční náročnosti, tak i z hlediska nároků na organizaci. Bylo by třeba vyčlenit jednoho zaměstnance magistrátu, který by tu akci zaštiťoval a potřeboval by na to významnou část pracovní doby. Na základě vyhodnocení tady těchto nových okolností jsme se rozhodli, že se do této akce nezapojíme,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

Město má v plánu zachovat tradiční akce, které bývaly se soutěží spojené jako cyklojízdu nebo jarní otvírání cyklostezky Bečva. Do soutěže Do práce na kole se můžou zájemci hlásit, i když se město neúčastní. „Zájemci o výzvu Do práce na kole se můžou zúčastnit úplně odkudkoliv, ať už jejich město oficiálně akci organizuje nebo ne, a to tak, že se při registraci napíšou do spádového města, které mají buď nejblíže anebo je jim nejsympatičtější, protože tam třeba pracují. Takže v případě Přerova, kde jsme měli minulý rok opravdu hodně účastníků – ke třem stovkám, což je v přepočtu na počet obyvatel velké procento. Účastníci z Přerova se mohou zapsat například do Olomouce, Hranic nebo Zlína. Teoreticky se mohou zapsat úplně kamkoliv, například do Prahy, ale nejpraktičtější je, aby se zapsali co nejblíže případně do města, kde pracují, aby mohli v daném městě využít akce spojené se soutěží, případně se účastbit závěrečného předávání cen,“ doplnila tisková mluvčí projektu Do práce na kole Anna Kociánová.

Veškeré informace a přihlášky do soutěže najdete na webových stránkách www.dopracenakole.cz. Přerovské firmy, které se každoročně do soutěže zapojovaly to plánují i letos. „Precheza se i v letošním roce určitě hodlá zapojit do projektu Do práce na kole, protože zájem zaměstnanců je opravdu veliký, už dnes se mě lidé ptali, kde a kdy se mohou registrovat. To že zájem našich zaměstnanců stoupá ukazují i počty zapojených týmů. Předloni se do projektu zapojilo 8 družstev, minulý rok to bylo už 12 družstev, tak uvidíme, jak to bude vypadat letos,“ popsala tisková mluvčí společnosti Precheza Alena Okáčová.

Cílem soutěže Do práce na kole je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here