Studenti nástavbového oboru přerovské Střední školy gastronomie a služeb Lukáš Kynstler a Kateřina Štiborova pod vedením svého učitele odborného výcviku Miroslava Štůrala připravovali oběd pro prezidenta Petra Pavla a jeho choť Evu. Prezidentský pár tento týden zavítal do Olomouckého kraje.
Základ menu pro prezidentskou návštěvu chystali studenti Lukáš Kynstler a Kateřina Štiborová pod vedením Miroslava Štůrala v přerovské restauraci Bečva, kde je Středisko odborné přípravy žáků. Pak pokrm dotvořili v prostorách olomouckého krajského úřadu, kde se oběd podával. Jednalo se o čtyři chody. Předkrm představovaly ravioli z červené řepy plněné ricottou podávané na marinované okurce s balsamicem, pistáciemi a mini croissantem, poté se podával drůbeží kaldoun s játrovými nočky a domácími těstovinami, následovala vepřová panenka v bylinkové krustě s hráškovými pyré a máslovou zeleninkou demi-glace a sladkou tečkou byla rakytníková tartaletka s vanilkovým krémem a ovocem. Podle ředitel Střední školy gastronomie a služeb Martina Kováře nebyli Lukáš Kynstler a Kateřina Štiborová jedinými studenty této školy, kteří se prestižní události účastnili. Obsluhy prezidentského páru a hejtmana s chotí se zhostilo osm žáků z oboru hotelnictví.