Román Lenky Chalupové KYSELÉ TŘEŠNĚ vyšel i jako audiokniha

390

Úspěšný román přerovské spisovatelky Lenky Chalupové KYSELÉ TŘEŠNĚ, otevírající její trilogii z poválečného Přerovska, vyšel na sklonku listopadu i  jako  audiokniha.  Kdo raději poslouchá, než čte, může si krátit dlouhé zimní večery posloucháním příběhu, který se odehrává v letech 1944 a 1945 v Přerově, Lověšicích a na Švédských šancích. Namluvila ho herečka a dabérka s nezaměnitelným hlasem Dana Černá.

Přerovská spisovatelka Lenka Chalupová ve své románě vypráví příběh, který kopíruje pravdivé události konce války v Přerově a Lověšicích. Kniha má přesah až do událostí, které se měsíc po válce staly na Švédských šancích. Před napsáním knihy autorka pročítala kroniky, konzultovala dobové reálie s historiky a také mluvila s místními pamětníky. Samotný příběh, který je ale fiktivní, čtenáře velmi zaujal. „Kyselé třešně se dočkaly už tří dotisků a to, že vyšly i jako audiokniha, je zásluhou čtenářů, kteří o příběh měli velký zájem,“ uvedla Lenka Chalupová.

Jak pro Televizi Přerov Lenka Chalupová dále prozradila, moc si přála, aby příběhem provázel příjemný ženský hlas, což se jí splnilo. Audioknihu kyselé třešně namluvila herečka a dabérka Dana Černá. „Přiznám se, že jsem tuto autorku neznala, ale kniha mě velmi příjemně překvapila a už jsem si vyhledala i další knihy této spisovatelky a chystám se na ně. Kyselé třešně vypráví moc hezký příběh. V knize jsou krásně popsané charaktery a vztahy lidí, rodinná tajemství. Velmi zajímavé vyprávění, které směřuje k tragédii, o které jsem vlastně ani nevěděla, že se stala, takže jsem si i rozšířila obzory. Byl to pro mě moc příjemné čtení, které se mě dotklo i lidsky,“ prozradila Dana Černá.

Audiokniha není k mání v knihovnách ani v běžných knihkupectvích. Zakoupit si ji lze pouze na internetu.

Více se dozvíte ve videoreportáži.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here