Pěšky do školy

434

Pěšky do školy, tak zní název celostátní výzvy, ke které se tento týden připojilo celkem 66 týmů z šesti přerovských základních škol. Jejím cílem je zvýšit počet dětí, které do lavic směřují po svých, případně, na kole nebo koloběžce.  Akce se koná v rámci Evropského týdne mobility.

Zvolit chůzi, jízdní kolo, koloběžku nebo městskou hromadnou dopravu oproti osobnímu automobilu, to je záměrem iniciativy pěšky do školy, ke které se letos připojilo i město Přerov. Akce cílí především na motivaci. Jednak směrem k dětem, aby se hýbaly a využívaly chůzi co možná nejvíce, ale také směrem k rodičům. U žáků z nižších ročníků jsou to totiž oni, kdo rozhoduje o dopravě do školy.

Během týdne, kdy se pěší chůze jako dopravní prostředek skloňuje nejvíce, se nehodnotí množství nachozených kilometrů, ale pravidelnost aktivního způsobu dopravy. Účast je bodována, a ti nejúspěšnější mohou získat různé ceny – třeba v podobě sportovního vybavení nebo poukazu na zážitkový dárek pro celou třídu. Školáci budou v rámci týdne absolvovat i doprovodné aktivity na téma bezpečnost v silničním provozu, ekologie a výhody zdravého pohybu.

Více ve videoreportáži.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here