Florbalisté vstoupili do jubilejní sezony premiérou mužů v Národní lize

333

Florbalisté FBC Přerov minulou sobotu vstoupili do nové sezony, během níž oslaví dvacetileté výročí klubu. Muži navíc symbolicky odehráli vůbec první utkání v Národní lize, třetí nejvyšší soutěži v republice.

Do Přerova dorazila P.E.M.A. Opava a utkání se pro Přerov vyvíjelo velice slibně. O první branku klubu v Národní lize se postaral junior Jonáš Pavliš.

Opava poté vyrovnala, ale Bělaška vrátil vedení domácím. Po jedné brance padlo i v prostředním dějství a do třetí třetiny se tak šlo za stavu 3:2 pro Přerov. Opava však v závěrečném dějství rychle vyrovnala.

Když už to vypadalo na prodloužení, dostali hosté sedm sekund před sirénou možnost standardní situace. Oddechový čas se Slezanům vyplatil, Klimscha předal Jiřímu Šebestovi, který rozhodl o výhře Opavy 4:3.

V Národní lize by Přerov rád hrál v horní polovině tabulky. Jasným cílem je postup do play-off, který by byl při oslavách 20 let florbalového klubu symbolickým úspěchem. Klub v této sezoně plánuje více akcí.

Obrovský florbalový svátek – pohárové utkání se superligovými Vítkovicemi, nejúspěšnějším českým klubem, je na programu 28. září v hale SK Start Přerov, tedy bývalé hale Spartaku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here