Zápisy do mateřských škol proběhnou i letos bez dětí – přes internet

823

V obdobném režimu, jaký je letos nastaven pro zápisy do základních škol, se odehrají i zápisy do mateřinek. Děti se do školky nepodívají – rodiče je pouze od 2. do 16. května formálně zapíšou. Na stránkách mateřských škol budou tiskopisy, zákonní zástupci si je stáhnou, vyplní a odevzdají.  

„Žádost mohou podat do datové schránky školky, mailem s elektronickým podpisem, poštou nebo osobně,“ řekl náměstek pro školství Petr Kouba. Kromě žádosti musejí zákonní zástupci doručit i několik příloh. Především kopii rodného listu dítěte a potvrzení od pediatra, že je dítě řádně očkováno – a pokud není, tak doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. „Jestliže dítě prošlo vyšetřením ve školském poradenském zařízení, je nutná také kopie doporučení,“ podotkla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová. Ta zároveň připomněla, že předškolní vzdělávání je povinné pro děti, které by měly v následujícím roce nastoupit do první třídy – týká se tedy předškoláků, kteří oslaví do 31. srpna páté narozeniny.

V Přerově je dvanáct mateřinek zřizovaných městem, čtyři soukromé a jedna církevní – a systém zápisů je u všech zařízení stejný.         


Zdroj: Statutární město Přerov

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here