Obstrukce s D1

2969

Děti Země si mohou připsat další úspěch. Napadly povolovací řízení asi 40 stavebních objektů, které souvisejí s plánovanou realizací posledního úseku dálnice D1. Veškerou spisovou dokumentaci tak opět museli převzat úředníci  olomouckého magistrátu, ti přerovští včetně primátora jsou podle rozhodnutí Krajského úřadu Olomouckého kraje podjatí.

„Primátor, který se vyjadřoval ke stavbě D1, má zájem, aby byla postavena co nejrychleji. Protože je můj nadřízený, tak mě může ovlivňovat. A já jsem nadřízený a zaměstnavatel všech zaměstnanců magistrátu a mohl bych je ovlivňovat. To je v kostce systémová podjatost. Zažili jsme to při změně územního rozhodnutí. To se zdrželo rok a půl. Doufám, že teď to tak dlouho trvat nebude,“ okomentoval situaciPetr Mlčoch, tajemník přerovského magistrátu.

Děti Země nejsou jediným spolkem, který se v rámci přípravných procesů stavby dálnice Říkovice-Přerov opakovaně odvolává. Do hry vstupují rovněž Krajina Dluhonice a Voda z Tetčic. Jejich zástupci se netají tím, že obstrukcemi chtějí stopnout realizaci posledního úseku a dosáhnout jeho přetrasování.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here