Loni Slavkovské radary jely cyklistické hvězdy! Jak to bude letos?

853

Vloni se paradoxně díky covidu z regionální časovky do vrchu Slavkovské radary stal závod reprezentantů. Profi sport byl pozastaven a cyklistická špička si v Oderských vrších zajela první měřený závod po pauze.

Letos už účast nebude tak hvězdná jako před rokem, chybět ale nebude například český paralympionik Ivo Koblasa.

Stejně jako vloni se závod neobejde bez zvláštních opatření. Z Loučky u Lipníka nad Bečvou se bude startovat po minutě, účastníci do vesnice dorazí těsně před startem.

Rekord 6,8 kilometru dlouhé trati s převýšením 354 metrů vloni při hvězdné účasti reprezentantů stanovil Lubomír Petruš na 15 minut a pět a půl vteřiny. Tento čas těžko někdo ohrozí, každý ale může překonávat sám sebe.

Aleš Procházka je také pořadatelem tradičního Author Šela Marathonu, který by se letos měl uskutečnit 4. září. Závod pod hradem Helfštýn je ale stále obklopen nejistotou. Už vloni byl ovlivněn covidem, o dva roky dříve kalamitou způsobenou vichřicí. Ubývají účastníci i partneři.

Existují dva scénáře. Buď se maraton v zářijovém termínu uskuteční, nebo pořadatelé uznají, že není vhodná doba a závod se posune na příští rok. A snad do tradičního květnového termínu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here