Dopad opatření na návštěvnost bazénu

1135

Sezóna koupališť je v plném proudu a teploty kolem 30 stupňů přímo vybízí k osvěžení. Zájem veřejnosti o návštěvu přerovského bazénu je však minimální. Většinu odrazují přísné epidemické podmínky pro vstup do areálu.

Podle nařízení vlády je od 9. července vstup na přerovský bazén umožněn pouze za podmínek, že se návštěvník prokáže negativním testem na koronavirus. Ten je nutné podstoupit v oficiálním odběrovém centru. Další možností je předložení certifikátu o očkování nebo doklad o prodělané nemoci covid-19 za posledních 180 dní. Platí i takzvané samotesty, které se provádějí v rámci povinného testování u zaměstnavatele, ale vstup s negativním testem, jenž je podložen pouze čestným prohlášením, je podle nových regulí nedostačující. Zájemci o koupel se však mohou otestovat přímo u vchodu do areálu.

Přestože jsou návštěvníkům k dispozici šatny, sprchy i všechny atrakce, lidé podle Jaroslava Hýzla, jednatele společnosti Sportoviště Přerov, nesou opatření velmi nelibě a před komfortem přerovského bazénu volí spíše přírodní varianty. Povolené kapacity 75 procent tak areál ani v tom nejteplejším červencovém dni zatím nedosáhl.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here