Soud zveřejnil důvody zrušení územního rozhodnutí ke stavbě D1

1236

Krajský soud v Ostravě, který 20. října vyhověl žalobě organizací Děti Země a Krajina Dluhonice a zrušil územní rozhodnutí ke stavbě posledního úseku dálnice D1 z Říkovic do Přerova, zveřejnil ve čtvrtek 19. listopadu odůvodnění svého rozhodnutí. Problémy jsou podle soudu v rozhodnutích Ministerstva životního prostředí, Krajského úřadu Olomouckého kraje i Magistrátu města Olomouce.  Podle Ředitelství silnic a dálnic je ještě možné stihnout termín zahájení výstavby v listopadu 2021.

„Z našeho pohledu se to jeví jako odstranitelné věci, za mě by to šlo opravit a stihnout. Nicméně primární je pohled úřadů, kterým jsou vytýkána ta pochybení. Dotýká se to Krajského úřadu Olomouckého kraje, Stavebního úřadu Magistrátu města Olomouce i ministerstva životního prostředí,“ řekl pro Televizi Přerov ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic ČR David Fiala.

Podle sou je problémem například chybějící řešení zimní údržby dálnice, která má vést ochranným pásmem II. stupně přírodních minerálních vod Horní Moštěnice a chemická údržba by tady mohla mít dopad na životní prostředí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here