Rušení nočního klidu

1170

Stížností na hluk v létě přibývá. Přerovští policisté a strážníci vyjíždějí na oznámení o rušení nočního klidu několikrát za noc. Zpravidla se týkají předzahrádek a se závěrem letní sezóny jich postupně ubývá. Rušení nočního klidu je ale celoroční problém. Své o tom vědí například obyvatelé domů v Čechově a Jaselské ulici v Přerově.

Někteří zákazníci rychlého občerstvení a baru v Čechově ulici jim dlouhodobě znepříjemňují život, zejména v nočních a brzkých ranních hodinách.

„Přijedou, zaparkují nám pod okny auta, nechají otevřené dveře, rádio vyhrává naplno. Kdo má v domě malé děti, to je katastrofa. Už dvě rodiny se od nás odstěhovaly, protože jim to dělalo problémy. Teď o stěhování uvažuje další rodina s malými dětmi,“ podělila se o zkušenosti majitelka jednoho z bytů v Čechově ulici.

„My jsme si u Lipníku pořídili chalupu, kterou postupně opravujeme a v budoucnu se tam hodláme přestěhovat, protože ten hluk je tady nesnesitelný, vůbec se tady nevyspíte,“ uvedla mladá maminka z Jaselské ulice.

Před nedávnem byla kvůli rušení nočního klidu povolána do Čechovy ulice republiková policie. Stížnosti obyvatel tady šetřili také strážníci městské policie.

„V minulosti jsme tady měli pár stížností na zaparkovaná vozidla, kdy dotyční si objednávali jídlo a měli zapnuté rádio ve vozidle a pak ještě konzumovali jídlo před provozovnou. Tím, že se bavili, vznikal určitý diskomfort,sdělil zástupce ředitele Městské policie v Přerově, Miroslav Komínek.

„Je to přestupková záležitost. Pokud se někdo cítí být někým jiným omezován, měl by to řešit přestupkově, volat policii. Na druhou stranu i běžný hovor v nočních hodinách, který je na ulici veden běžným způsobem, může lidi rušit. Přestupkově by se dalo postihnout například jednání lidí, kteří křičí, řvou, házejí po sobě předměty, vyvolávají výtržnost,zkonstatoval JUDr. Petr Dutko, přerovský advokát.

„To je kolikrát tak, že než policie přijede, tak jsou ti lidé pryč. Tak my už je ani nevoláme, protože to nemá smysl,“  řekla jedna z žen.

Za rušení nočního klidu může padnout pokuta až do výše 10 tisíc korun. Některé případy končí i u správního soudu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here