Lidem na Osmeku dochází trpělivost

801

Dopravní omezení, překopy a prach provázejí rekonstrukci kanalizačního sběrače, která začala v minulém roce v ulici Brabansko a má skončit v září letošního roku na Osmeku. Závěrečnou etapu provázejí komplikace, dodavatelská firma na čas zastavila práce. Narazila na problém v infrastruktuře. Lidem žijícím v okolí stavby už ale dochází trpělivost.

„Hrozně se tady práší. Máme to v bytech, na balkónech, v autech a pořád dokola. Trvá to všechno hrozně dlouho. Podívejte se na to okolí, kde žijeme. Navíc se nám zdá, že se kolikrát nic neděje. Poslední dny tady nikdo nepracoval,“ postěžovala jedna z obyvatelek sídliště Osmek, která chtěla zůstat v anonymitě.

„V lokalitě Osmek byl rozpor mezi projektovou dokumentací a vlastní realizací. Při výkopu došlo ke střetu s inženýrskou sítí, konkrétně s plynovodem. Zhotovitelská firma musela čekat na dodávku nového sklolaminátového dílu. Už teď se ale její pracovníci na místo opět vrátili,“ uvedl náměstek primátora Michal Zácha.

Práce na dokončení kanalizačního sběrače u Michalova by se měly naplno rozběhnout v příštím týdnu. Zhotovitelská firma se musí postarat ještě o nový asfaltový povrch komunikace, která je plná výtluků a nerovností. Poté stavbu předá jejímu investorovi Vodovodům a kanalizacím Přerov.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here