Do Přerova zavítala fotbalová mládež pražské Sparty, Bohemians, Baníku či Sigmy. Kdo vyhrál?

1103

Už pošesté se v lednu do Přerova sjely elitní fotbalové týmy kategorie U14. Dřívější Legea Cup se letos podruhé konal pod názvem Fotbalservis.cz Cup. A poprvé jej hostily větší prostory haly Spartaku Přerov.

Premiérově se na přerovském zimním turnaji představila pražská Sparta či Bohemians 1905. Nechybělo hned pět slovenských týmů a pochopitelně ani tradiční účastníci a jediní dva vítězové poháru – Baník Ostrava a olomoucká Sigma.

Baník chtěl v Přerově zaútočit na zlatý hattrick, letos se ale musel spokojit až s 10. místem. Vítěz prvních tří ročníků, Sigma Olomouc, ve čtvrtfinále vyřadil pražskou Spartu, v semifinále ale nestačil na Slovácko. Sigma se tak musela spokojit s bojem o bronz, v němž rozstřílela Ružomberok 5:0.

O první místo si to rozdala pražská Bohemka se Slováckem. Skvělou střeleckou formu potvrdilo Slovácko, které se po výhře 4:1 stalo třetím moravským týmem, který převzal velký pohár pro vítěze.

V konkurenci elitních týmů bojovala i přerovská Viktorka. Bojovné výkony domácích nakonec stačily pouze na poslední 16. místo, mladí Viktoriáni ale posbírali další cenné zkušenosti.

Nejlepší hráč: Lukáš Saal (Sparta Praha)
Nejlepší střelec: Jan Lacko (Slovácko, 23 gólů)
Nejlepší brankář: Patrik Berka (Sigma Olomouc)

Konečné pořadí:
1. FC Slovácko
2. Bohemians Praha 1905
3. Sigma Olomouc
4. MFK Ružomberok
5. Sparta Praha
6. Liptovský Mikuláš
7. Bánská Bystrica
8. Zbrojovka Brno
9. Dukla Praha
10. Baník Ostrava
11. Dubnica nad Váhom,
12. Format Martin
13. Tempo Praha
14. SK HS Kroměříž
15. FC Písek
16. 1. FCV Přerov

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here