Chodníky na Žerotínově náměstí v Přerově čeká oprava

631

Uvolněné a klapající chodníky na Žerotínově náměstí čeká oprava. Dělníci se pustí do práce v pondělí 21. září, do měsíce by měli mít všechny kachličky zkontrolované a opravené tak, aby se už „nehoupaly“ pěším pod nohama.

„Původní kamenná dlažba, která byla dokončena v roce 2003, je v současné době lokálně uvolněna, a tím pro chodce nebezpečná. Proto jsme se rozhodli ještě na podzim tuto trasu pro chodce opravit,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Za opravu dá město 595 tisíc korun a provádějící firma se zavázala, že do konce října zakázku udělá. Po dobu provádění oprav bude pro chodce zajištěn průchod, omezení nepocítí ani obchodníci či jejich zásobovači. „Upozorňujeme ale na možnou prašnost a prosíme o shovívavost,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Obdobným způsobem se letos v létě vylepšovala i Wilsonova ulice, která přímo na Žerotínovo náměstí navazuje. Také tam stavební dělníci opravovali uvolněnou dlažbu, rekonstrukce přišla na čtvrt milionu korun. A právě při této investici Přerované upozorňovali na to, že jsou chodníky na Žerotínově náměstí v horší stavu – zástupci města tuto skutečnost také vnímali a s opravou už počítali.


Zdroj: Statutární město Přerov

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here