Zubřice vstoupily do extraligy krásnou bitvou se Šelmami

819

Letošní extraligovou premiéru odehrály volejbalistky Přerova na domácí palubovce. Díky změně pořadatelství v sobotu proti brněnským Šelmám nastoupily v domácí hale před natěšenými fanoušky.

Nově složený tým se ale v prvním setu a na úvod druhé sady hodně trápil. Za stavu 9:25 a 4:11 z pohledu domácích by si na Zubřice nevsadil asi nikdo. Vysoké a suverénní Brňanky dominovaly.

Pak se ale v přerovské hale začaly dít věci. Výborný výkon předváděla hlavně Američanka Davisová na bloku, postupně se ale začaly rozehrávat i další hráčky pod taktovkou zkušené nahrávačky Tinklové.

Zubřice tak ve druhém setu skvěle otočily a po dalším bloku Davisové využily hned první setbol. Třetí sada však přes nadějný tříbodový náskok Přerova patřila hostům poměrem 25:22. Ve čtvrtém setu zase dominovaly domácí hráčky a po výhře 25:17 poslaly duel do tie-breaku.

V páté sadě Přerovanky prohrávaly už o šest bodů a opět to vypadalo na jasnou záležitost. Zubřice se ale zase do soupeře zakously, rázem to bylo 13:13 a Markéta Kukučová měla na ruce šanci na mečbol. Její smeč ale šla do sítě a Brňanky poté svou šanci využily a zvítězily 13:15, celkově 2:3 na sety.

ve čtvrtek se Přerovanky opět představí doma. Od 18 hodin vyzvou pražský Olymp.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here