V rokli byly na mistrovství republiky v autokrosu k vidění neskutečné souboje

861

Čtvrtý z osmi závodů seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu hostila legendární trať v Přerovské rokli. Závodilo se v deseti kategoriích a bylo na co se dívat.

O přerovskou stopu se na domácí půdě stará bývalý mistr Evropy a úspěšný konstruktér Ladislav Hanák. Právě v jeho autě se z vítězství v třídě Buggy 1600 radoval Milan Vaněk a v divizi Junior Buggy Jakub Novotný.

Hanákův syn Ládík vloni ovládl nejslabší kategorii Racer Buggy 160, letos už ale jezdí ve „stopětadvacítkách“. Své zlepšení demonstroval na domácí trati krásným třetím místem.

To nejzajímavější ale nabídla královská divize Superbuggy. Když už to vypadalo, že medaile si rozdělí trio Petr Bartoš, Jan Smrž a David Horák, v poslední zatáčce závěrečného kola se stalo něco nevídaného.

Bartošovi upadlo kolo, pár metrů před cílem tak zůstal zaklíněný společně se Smržem a pro trimuf si v pohodě dojel David Horák. Druhý tak skončil Roman Keřka a třetí legendární a nestárnoucí Jaroslav Hošek.

Další vrcholovou akcí v Přerovské rokli bude od 24. do 25. srpna FIA Mistrovství Evropy v autokrosu. A organizátoři letos chystají lahůdku. A to doslova. V rámci nedělního programu se uskuteční gulášový festival.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here