Auto srazilo dvě dívky, na místě zemřely

1404

V sobotu večer došlo v Lipnické ulici v Přerově k tragické nehodě. Čtyři osoby přebíhaly vozovku ve směru od Výstaviště k tzv. Myší díře. Dva chlapci riskantní akci zvládli. Nezletilá děvčata ale takové štěstí neměla.

Srazilo je osobní vozidlo, které přijíždělo do Přerova. Po střetu s ním utrpěla zranění neslučitelná se životem. V daném úseku se přitom nejedná o první kolizi s fatálními následky. Frekventovanou komunikaci často přecházejí chodci a přejíždějí cyklisté, jež si tudy zkracují cestu z místní části Přerova – Předmostí do centra města a zpět.

„Jedná se o komunikaci státu, přesto se zástupci Přerova snaží už od roku 2017 situaci řešit, protože jsou si vědomi, že jde o nebezpečný úsek. Úprava se projektově připravuje, počítá se tam s osvětlením vozovky a s ostrůvkem pro chodce, ovšem město má stále problém s výkupy dvou pozemků, které patří soukromým osobám. Dokud nebude město jejich majitelem, není možno bohužel úpravy provést. Kroky k odkupu se ale dělají,“ řekla Lenka Chalupová, tisková mluvčí města

Ředitelství silnic a dálnic ČR je správcem komunikace. Jeho tiskový mluvčí dnes Tv Přerov sdělil, že organizace je o tragické události informována a k celému případu může uvést, že v daném silničním úseku je po technické stránce všechno v pořádku – a to včetně dopravního značeni.

Sobotní nehoda je i nadále v šetření přerovských kriminalistů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here