„Rozdáváme radost“

1674

Dvě dobrovolnice Martina Tovaryšová a Edita Jemelková uspořádaly třetí ročník sbírky pro pacienty Léčebny dlouhodobě nemocných v Přerově. V pátek odpoledne přivezly do nemocnice desítky balíčků s dárky od soukromých firem i jednotlivců. Nechyběla ani vánoční přání s věnováním od dětí z mateřských škol v Tučíně a Oseku nad Bečvou.

„My to tady velice vítáme. Pacienti už čekají. Ty dárečky jsou moc krásné. Jsou od veřejnosti, sponzorů, od lidí, kteří chtějí udělat radost. Pacienti jsou z nich nadšení. Dívají se na ně celé vánoční svátky a opravdu to oceňují,“ uvedl Ivana Dvořáková, vrchní sestra LDN Přerov.

Já mám 81 let. Nikdy jsem nebyla mimo rodinu na Štědrý den. Letos je to poprvé a je to opravdu smutné. Takže jsem ráda za přání a za to, že se o nás zajímají.  Popovídají si s námi a ještě nás i obdarují,“ svěřila se pacientka LDN.

Impulsem pro organizaci sbírek byla vlastní zkušenost jedné z dobrovolnic s prostředím léčebny dlouhodobě nemocných.

„Měla jsem na oddělení babičku a viděla, jak jsou tady někteří lidé sami. Byla to zkušenost, která nás inspirovala ke sbírce pro pacienty LDN,“ uvedla Edita Jemelková.

Hygienické potřeby, kosmetika, čaje, dárkové předměty, ponožky i speciální masážní oleje – to všechno se podařilo nashromáždit v rámci letošní vánoční sbírky.

„Oslovila nás paní, která uháčkovala sluníčka nejen pro pacienty LDN, ale také pro všechny zaměstnance. Vážíme si jejich práce. Vůbec není jednoduchá, ale dělají ji moc dobře a za to jim patří velký dík,“ doplnila Martina Tovaryšová.

K Martině a Editě se postupně přidávají další dobrovolníci, jež přispívají nejen dary, ale také osobním kontaktem s pacienty přerovské léčebny dlouhodobě nemocných, ve které letošní vánoční svátky stráví okolo 80 lidí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here