Řidič prorazil závoru na přejezdu

1573

Řidič nákladního automobilu vjel ve středu ráno na přejezd v Dluhonicích a prorazil bezpečnostní závoru. Policie po něm vyhlásila pátrání.

Vlaky místem projížděly nanejvýš rychlostí deset kilometrů v hodině a nabíraly zpoždění. Ze směru od Předmostí se tvořily kolony aut. Důvodem byla uražená závora. Od poloviny března, kdy je uzavřena Polní ulice a místní částí Přerova prochází objízdná trasa se jedná už o třetí případ.

„Slyšel jsem ráno houkat vlaky, což je signál, že je něco na přejezdu. Když jsem se šel podívat, kus závory bylo na zemi. V příkopu hned vedle je depozit náhradních dílů, protože se s tím tady prostě počítá. Řidiči spěchají, nechtějí čekat a to je výsledek,“ uvedl obyvatel Dluhonic a bývalý předseda místního výboru – Pavel Ježík

Trať v Dluhonicích patří mezi nejvytíženější železniční úseky v zemi. Denně tudy projede až 90 vlakových souprav. V rámci 2. etapy modernizace koridorů projde v následujících letech rozsáhlou rekonstrukcí. V plánu je zrušení čtyřkolejného přejezdu, který nahradí silniční nadjezd a lávka pro pěší.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here