Nedělní požár skladovací haly

1852

V neděli krátce před čtvrtou hodinou ranní přijali hasiči oznámení o požáru v průmyslovém areálu v ulici 9. května v Přerově. Po příjezdu na místo zjistili, že jedna z hal o rozloze 50 x 20 metrů je celá v plamenech. Z objektu se navíc ozývaly exploze, které bylo slyšet na stovky metrů daleko. Policie nevylučuje, že šlo o úmyslný čin.

Velící důstojník s ohledem na intenzitu požáru a narušení statiky budovy nařídil zásah zvenku v dýchacích přístrojích a s využitím výškové techniky.

„Byla to nebezpečná situace. Celá střecha hořela, uvnitř budovy byly propan butanové lahve a svařovací technika, která vysokým žárem explodovala,“ uvedl Miroslav Čoček, HZS územní odbor Přerov, ředitel

Plameny se postupně rozšířily i na sousední objekt, ve kterém jsou převážně kancelářské prostory. Hasičům se je nakonec podařilo včas zkrotit.

Požár haly, která sloužila z části jako autoservis a z části jako sklad stavebního materiálu, hasiči dostali pod kontrolu okolo šesté hodiny ranní. Podílelo se na tom osm jednotek z řad profesionálů i dobrovolníků. Ti nyní pracují na odstranění zbytků střešní konstrukce, aby vyšetřovatelé a také speciálně vycvičený pes mohli prohlédnout vnitřní prostory stavby a zjistit příčiny požáru. Ten se obešel bez zranění. Majetková škoda zřejmě přesáhne deset milionů korun. Policie zahájila úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti a prošetřuje i variantu úmyslného jednání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here