Zaměstnanci přerovských firem najezdili v rámci soutěže Do práce na kole tisíce kilometrů

1386

Soutěž Do práce na kole je jednou z tradičních jarních akcí, do které se zapojuje řada měst v celé České republice. Pravidelně se jí účastní i zaměstnanci některých přerovských firem, během letošního května najezdili na kole do práce tisíce kilometrů.

V soutěži Do práce na kole se hodnotí několik kategorií, především jde ale o to motivovat lidi, aby k dopravě do zaměstnání používali ekologický způsob přepravy. Možné je jezdit na kole, koloběžce, bruslích nebo prostě jít pěšky. Přerovské firmy se soutěže účastní pravidelně. „My jsme se letos zúčastnili této celonárodní soutěže už popáté. V letošním roce se zapojil dvojnásobný počet pracovníků než v minulém roce, bylo to 780 účastníků, kteří vytvořili 18 dvou až pětičlenných týmů. Máme i naši vnitropodnikovou soutěž, kdy vyhodnocujeme každé pondělí za uplynulý týden dvě kategorie – pravidelnost v týmech a nejvíce najetých kilometrů pro jednotlivce,“ popsala cyklokoordinátorka společnosti Olympus Přerov Monika Doleželová.

Soutěže se účastnilo 70 z 280 zaměstnanců firmy Olympus, dohromady během května najezdili téměř 15 tisíc kilometrů. „Hodnotíme dvě kategorie, první kategorie je pravidelnost, druhá kategorie nejvyšší ujetá vzdálenost. V kategorii pravidelnosti se nám podařilo u 4 týmů získat 100 %, to znamená, že tito lidé jezdili celý květen každý pracovní den do práce a z práce na kole, což je také letošní rekord. Co se týče kategorie vzdálenosti tak v mužích máme tři lidi, kteří překonali během května hranici 1000 kilometrů, jsou to dojíždějící z Olomouce. V ženách máme letos rekordní číslo, kdy se podařilo u jedné soutěžící taktéž překonat 1000 kilometrů,“ doplnil Michal Kubica ze společnosti Olympus.

Zapojila se i společnost Precheza, kam letos putovalo ocenění pro nejvýkonnějšího jednotlivce v regionu, jeden ze zaměstnanců najel během května téměř 2500 kilometru. „Precheza se letos zúčastnila soutěže počtvrté. Letos se zapojilo 8 týmů s 34 zaměstnanci,“ vysvětlila tisková mluvčí společnosti Precheza Alena Okáčová.

„Zapojuji se od doby, co se Precheza této akce účastní. Nejezdím v velké dálky, jezdím z Předmostí asi 3 kilometry a jezdím celoročně. Beru ta jako nejrychlejší způsob dopravy v Přerově, protože sami víte, že Přerov je v současnosti ucpán auty a na kole je to do práce nejrychlejší,“ dodal referent životního prostředí společnosti Precheza Tomáš Navrátil.

Přerovské firmy byly letos v soutěži Do práce na kole evidovány pod Olomoucí, protože město Přerov se do celostátní akce nezapojilo a uspořádalo vlastní soutěž s názvem Přerov jede na kole.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here