Přerovské kino Hvězda nabízí letní program pro děti i dospělé

1847

Prázdninový program je v červenci a srpnu připravený pro návštěvníky přerovského kina Hvězda. Nabízí filmy pro teenagery či seniory se sníženým vstupným nebo hororové soboty. Nejmenší návštěvníci se mohou každou středu těšit na výtvarné dílničky s následným promítáním filmu.

První dílničky pro děti proběhly 4. července a přes prázdniny budou připravené každou středu od 9 hodin. „Dnes máte to štěstí že jste u prvních letošních prázdninových dílniček, takže dneska jsme se tady sešli s dětmi i s rodiči poprvé. Máme to na téma Příšerky z vesmíru. Takže jako obvykle a jako už loňské prázdniny Kristýna Botková tady s dětmi tvoří na dané téma. To téma mají podle filmu, který bude následovat, takže dílničky vždy začínají v 9 hodin a od 10 hodin je film, podle kterého se tvořilo. Takže dneska jsou to Příšerky z vesmíru,“ popsala vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková.

V červenci budou ještě dílničky na motivy filmů Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená a Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema. Dílničky připravuje přerovská výtvarnice Kristýna Botková. „Dneska máme film Příšerky z vesmíru, takže děláme všechno, co se týká právě vesmíru a mimozemšťanů. Většinou pracujeme s věcmi jako jsou barevné papíry, alobal takové ty chlupaté dráty, vatové koule, takže jsou to takové běžně dostupné věci v papírnictví. Nebo i různě recyklujeme. Většinou si nachystám nějaké 4 výrobky, tak máme tady létající talíř s mimozemšťanem, přívěsky na klíče nebo raketu,“ doplnila výtvarnice Kristýna Botková.

Na první letošní prázdninové dílničky dorazila se svou vnučkou i paní Blažena Žáková, vnučka za ní na prázdniny přijela z Kanady a prostor kina pro ni není novinkou, protože její maminka Eliška Liška je autorkou zdejší výmalby. „Lola přiletěla minulý týden, takže to měla trošku převrácené, takže jsme tu dneska poprvé a vidím, že se jí tady zatím moc líbí, takže určitě ještě přijdeme,“ sdělila Blažena Žáková.

Prázdninový program není v kině připraven jen pro děti, pro teenagery jsou nachystány levné úterky, kdy se vždy od 15 hodin mohou těšit na oblíbené filmy letošního roku za snížené vstupné. Pokračují i čtvrteční promítání v rámci cyklu biosenior. Jednou za čtrnáct dní pak kino Hvězda pořádá hororové soboty, jež přinesou to nejlepší z tohoto žánru v uplynulém roce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here