Pivovar Zubr uvařil tmavý Velikonoční speciál

1553

První letošní limitovaný speciál pivovaru Zubr je tmavý Velikonoční speciál 13 stupňový, který zaujme svou jedinečnou barvou, plností a chutí. K dostání bude v čepované podobě ve vybraných restauracích zejména na střední Moravě až do vyprodání zásob. Uvařilo se ho celkem 750 hektolitrů.

ZUBR Velikonoční speciál je výsledkem vyváženého poměru několika druhů karamelových a barevných sladů a speciálních odrůd chmele.  Jak uvedla v sládková pivovaru  Zubr Nataša Rousková, spolu s aromatickou odrůdou Žateckého poloraného červeňáku, který pochází z Tršic, byly použity ještě dvě další odrůdy středně hořkého českého chmele, jejichž postupné dávkování během celého chmelovaru dotváří spolu se speciálními slady charakteristickou, harmonickou hořkost tohoto piva. Stejně jako u všech piv vyrobených v pivovaru Zubr byl použit tradiční výrobní postup, během kterého probíhá hlavní kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhé zrání při nízkých teplotách v ležáckém sklepě. Speciál obsahuje 6 % obj. alkoholu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here