Sprejer poškodil v Henčlově osm domů i kontejnery

1176

Posprejované fasády, okna, rozvodové skříně i kování dveří – to je výsledek víkendového řádění neznámého pachatele v místní části Henčlov. Za způsobení škody v řádech desítek tisíc korun mu v případě dopadení hrozí rok vězení.

Neznámý sprejer prošel ulicí Sokolů v Henčlově v noci z pátku na sobotu. Škoda, kterou sprejem způsobil na osmi rodinných domech a kontejnerech se odhaduje na desítky tisíc korun.

Naproti autobusové zastávky postříkal pachatel nejasnými obrazci dva kontejnery na tříděný odpad a tím způsobil škodu Technickým službám města Přerova. Vandal pokračoval dál a posprejoval dalších osm vedle sebe stojících domů. Za pomoci stříbrné barvy poškodil domy čárami různé délky, na některé nastříkal kolečka nebo tečky. Ve třech případech poničil fasádu, v jednom dvířka rozvodné elektrické skříně, ve dvou okna, v dalším kování a kliku vstupních dveří rodinného domu a na posledním domě poštovní schránku. Celková škoda nebyla prozatím vyčíslena. Případ šetříme pro trestný čin poškození cizí věci s jednoletou trestní sazbou odnětí svobody,“ popsala tisková mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

V Henčlově se v posledních letech nic podobného nestalo. „Myslím si, že je to výjimečná záležitost, protože nic takového se zde dříve neobjevilo a doufám, že se to nebude opakovat. Myslím si, že pachatel nebyl místní,“ popsal předseda Výboru místní části Henčlov Petr Laga.

Škoda vznikla i na kontejnerech na tříděný odpad, vzhledem k tomu, že se nejedná o poškození, které by znemožnilo užívání nádob Technické služby se je pokusí vyčistit. Pokud by došlo k většímu poškození je už řešení dražší. Pokud by se policii neznámého pachatele podařilo odhalit za čin mu hrozí až jeden rok vězení.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here