Přerovští policisté zachránili mladíka, pod kterým se na Bečvě propadl led

1832

Velké štěstí měl v neděli 11. března 24letý mladý muž pod vlivem alkoholu, který chtěl kolem 6. hodiny ráno přejít tenký led v blízkosti mostu Míru v Přerově. Led se pod ním prolomil a mladík se propadl do řeky Bečvy. Právě v tu chvíli okolo projížděla policejní hlídka, která si muže volajícího o pomoc ve vodě všimla a pomohla mu na břeh. Díky včasnému zásahu policistů a dalšího řidiče, který zastavil a ochotně mužům zákona nabídl tažné lano, tak mladík vyvázl jen s podchlazením.

Policisté brzy ráno projížděli vozem po nábřeží Protifašistických bojovníků, když si všimli, že někdo  v  ledové vodě řeky Bečvy máchá rukama a volá o pomoc. Pohotově zareagovali a vydali se ho zachránit. „Přejeli jsme autem na nábřeží Edvarda Beneše a zastavili až na chodníku, abychom měli vůz po ruce, kdybychom z něj něco potřebovali. Já jsem musel odložit těžkou vestu a plazil jsem se po ledu k mladíkovi. Led hodně praskal, byl opravdu tenký. Když jsem se k muži dostal, podal jsem mu ruku, led se ale v tu chvíli pod naší váhou prolomil. Pomoci nám musel kolega,“ líčil zásah policista z přerovského obvodního oddělení Policie ČR  Milan Fajkus. „Potřeboval jsem lano, a to nám hned ochotně poskytl projíždějící řidič, který zastavil a nabídl nám pomoc,“ doplnil policista Petr Okáč. Protože bylo lano krátké, musel se i on plazit po ledu blíže ke kolegovi a mladíkovi ve vodě.  Když se dostal na dostatečnou vzdálenost, druhý konec lana jim vhodil.  Ten si mladík ovázal kolem pasu a jeho pomocí se dostali společně na břeh. „Voda byla hodně ledová, ale jsme rádi, že se nám podařilo zachránit mladíka, který má celý život ještě před sebou,“  uvedli policisté. Na místo přijeli také přerovští profesionální hasiči a záchranná služba. „Muži jsme poskytli tepelný komfort a předali ho posádce vozidla ZZS Olomouckého kraje,“ doplnil Radek Ocelka z Územního odboru Přerov HZS Olomouckého kraje.

Sanitka převezla muže do přerovské nemocnice. „V Nemocnici Přerov byl mladík lékaři  ambulantně vyšetřen a s mírným podchlazením propuštěn do domácí péče,“ informovala tisková mluvčí Nemocnice Přerov Radka Miloševská.

Led od poloviny minulého týdne intenzivně tál a v neděli odpoledne už po něm nebyla na řece Bečvě v Přerově ani památka. Mladík tak měl velké štěstí, že jeho nerozumné počínání na tenkém ledě skončilo jen podchlazením.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here