Policisté z Oddělení prevence debatovali s žáky ZŠ Za Mlýnem

1601

Jak se správně chovat na silnic a přecházet přes přechody, kam volat v nouzových situacích nebo od kdy je člověk v České republice trestně odpovědný – to je ne část témat, která při besedách v na základních a středních školách rozebírají s žáky příslušníci Oddělení prevence Městské policie, preventivní programy připravují už 15 let.

V pondělí 15. října přišli policisté z Oddělení prevence debatovat s dětmi na základní školu Za Mlýnem, tématem bylo chování na silnicích, použití nouzových čísel i problematika drogové a alkoholové závislosti. Návštěva policistů je pro žáky vítaným oživením výuky. „Já si myslím, že to slouží hlavně jako zpestření výuky, protože se tím hodně zabýváme i v rámci vyučování, a pro děti je to něco nového a jiného a zároveň vidí, že to, co říkáme my, říkají i jiní odborníci. V dětem to zanechá hlubší stopy než, když to učíme jen my v rámci výuky,“ popsala metodička prevence ZŠ Za Mlýnem  Helena Brunová

Děti už měly řadu vědomostí z běžné výuky nebo jiných programů, část informací pro ně ale byla nová. Oddělení prevence Městské policie chystá tyto programy pro děti z přerovských základních i středních škol už patnáctým rokem, témata se liší podle věku dětí. „Na prvním stupni se většinou věnujeme bezpečnému chování chodců a cyklistů. Využíváme pracovní listy, které jsme si sami vytvořili, a které potom dětem zůstanou, aby si vše mohly kdykoliv zopakovat. V šestých třídách se v úvodu věnujeme opakování toho, co jsme probírali v předchozích letech a potom se věnujeme tématům, jak se zachovat v určitých situacích na ulici, jak správně používat tísňová čísla a nezapomínáme na nastupující problematiku kouření a pití alkoholu. V devátých třídách besedujeme na téma trestní odpovědnosti,“ doplnila Lenka Škodová, preventistka z Oddělení prevence Městské policie Přerov.

Policisté z oddělení prevence se věnují i dalším činnostem připravují například programy pro mladší děti v mateřských školách či seniory a přítomní bývají i na akcích města nebo volnočasových středisek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here