V Dřevohosticích bude návštěvníkům od léta k dispozici nové informační centrum

1640

Na zámku v Dřevohosticích budují nové informační centrum, otevřít veřejnosti by se mělo v polovině června letošního roku. Jako první pracovali v přízemí zámku archeologové, kterým se podařilo při snižování podlahy nalézt keramiku, která dokazuje existenci dřevohostické tvrze už sto let před první písemnou zmínkou, ta je z druhé poloviny 14. století.

Stavební práce v zámku byly zahájeny začátkem letošního roku, ještě před tím ale prostor bývalé zámecké kuchyně zkoumali archeologové. Doposud měly Dřevohostice nejstarší důkaz své existence datovaný až do druhé poloviny 14. století. Dalších významných nálezem jsou drobné mince, podobné objevili archeologové už v minulém roce při rekonstrukci ulice před zámkem.

Informační centrum by mělo být hotové koncem května a veřejnosti se otevřít v půlce června, stavební úpravy jsou náročně z důvodu vysoké vlhkosti i vysoké koncentraci soli ve starých zámeckých zdech. Archeologické nálezy z místnosti by měly být po dokončení rekonstrukce měly být umístěny právě v novém informačním centru a odkazovat na dávnou slavnou minulost místa.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here